Onko Jumala olemassa?

08.02.2018

...se, mikä Jumalasta voidaan tietää, on ilmeistä heidän keskuudessaan; sillä Jumala on sen heille ilmoittanut.
Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa...                                                                
Room.1

ARGUMENTTEJA JUMALAN OLEMASSAOLOLLE

Kosmologinen todistus

Kaikelle mikä alkaa olemaan on lähde tai aiheuttaja. Universumi on alkanut olemaan. Siksi universumin olemassa ololle on lähde tai aiheuttaja. Voiko tyhjästä syntyä tai alkaa olemaan jotain ilman lähdettä tai aiheuttajaa? Tieteen vastaus: "Tyhjästä ei voi syntyä mitään tai alkaa olemaan jotain."

Moraalinen argumentti

Voitko olla hyvä ihminen ilman Jumalaa? Jos Jumalaa ei ole olemassa, ei ole olemassa objektiivista hyvää tai pahaa. Jos Jumalaa ei ole olemassa, ei ole olemassa oikeaa tai väärää. Mikä on pyhää? Mikä on hyvää? Kuka sen lopulta määrittää? Toinen sanoo: "Tuo on väärin ja tuo on rumaa". Toinen vastaa: "Ei vaan se on oikein ja kaunista" Kumpi on oikeassa?

Maailmankaikkeuden hienosäätö

Tiede on havainnut, että koko maailmankaikkeus pienintä yksityiskohtaa ja rakennelmaa myöten on niin hienosti viritetty, että jos tästä koodistosta ja järjestyksestä poistettaisiin pieninkin yksityiskohta, elämä ei olisi mahdollista. Kaikki viittaa älykkääseen suunnitteluun. Kaikessa näkyy tarkkuus ja uskomaton hienosäätö, josta tiede on havainnut vain pienen murto-osan. Sen verran, että tiedämme, että kaikella ja kaikessa on järjestys sekä syy- ja seuraussuhteet.