SEURAKUNTAMME

Me haluaisimme olla seurakunta, joka on....


Palveleva

"Sillä ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä." (Mark.10:45) 

Jeesus antoi meille esimerkin, kuinka meidänkin tulee palvella toisiamme rakkaudessa. Raamattu opettaa tekemään hyvää kaikille: "...tehkäämme hyvää kaikille, mutta varsinkin uskonveljille." Gal.6:10 


Kasvattava

Seurakunnan yksi tarkoitus on olla kasvualusta Jeesuksen opetuslapsille. 

Haluamme olla seurakunta, jossa me kaikki yhteen liittyneenä kaikin tavoin saisimme kokea kasvua häneen, joka on pää.

Haluamme nähdä rakentumista rakkaudessa, jokaisen astuessa kutsumukseensa ja toimiessa sen voiman mukaan, jonka Jumala on kullekkin jäsenelle armossaan antanut.

"...noudatamme, totuutta  rakkaudessa ja kaikin tavoin kasvamme häneen, joka on pää, Kristus, Hänessä koko ruumis, yhteen liittyneenä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa ja rakentuu rakkaudessa sen voiman mukaan, joka kullakin ruumiinosalla on." (Ef.4:15,16


Kuunteleva

Haluamme olla kuuntelemassa, jokaisen tarinaa avoimesti ja myötätunnolla. Kaikilla meillä on omat kipuilumme elämän eri vaiheissa, joissa kaipaamme kuuntelevaa lähimmäistä.

"...että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat." (2.Kor.1:4)

Rehellinen

Haluamme tuoda Jumalan sanan rehellisesti ja avoimesti esille. Uskomme, että sillä on todella suuri merkitys kaikille kuulijoille: "Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat." (1.Tim.4:16) 

Rehellisyyteen ei kuulu pöyhkeys, ylpeily tai ylimielisyys eikä myöskään sopimaton käytös vaan haluamme tuoda esiin totuutta rakkaudessa Jumalan tahdon ja sanan mukaisesti. 

"Rakkaus on lempeä; rakkaus ei kerskaa, ei pöyhkeile,  ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa." (1.Kor.13:4-6)


Rohkaiseva ja tukeva

"...rohkaiskaa alakuloisia, tukekaa heikkoja, olkaa kärsivällisiä kaikkia kohtaan." (1.Tess.5:14)

"Pitäkäämme huolta toisistamme rohkaisuksi rakkauteen ja hyviin tekoihin. (Hepr.10:24)

Haluamme olla rohkaisemassa ja tukemassa, jokaista erilaisissa koettelemuksissa. Haluamme olla myös rohkaisemassa ja tukemassa, jokaista kutsumuksensa löytämiseen, lahjojensa käyttämiseen sekä hedelmän kantamiseen kristittynä.  

MIHIN USKOMME

Uskomme, että...


1. Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta.

2. On yksi, iankaikkinen Jumala kolmessa persoonassa: Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Jumala on taivaan ja maan luoja.

3. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi ihmiseksi neitsyt Mariasta ja eli synnittömän elämän opettaen ja tehden tunnustekoja. Ristinkuolemallaan Jeesus sovitti maailman synnin, nousi kuolleista ja astui ylös taivaaseen Isän oikealle puolelle.

4. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

5. Pyhä Henki herättää ihmisen hengellisesti, niin että hän voi ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, jolloin Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.


6. Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

7. Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

8. Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

9. Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.

10. Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.